غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به رویکرد لایحه سال97 بودجه دولت گفت: در بودجه سنواتی هر ساله با مشکلاتی مواجه هستیم که دولت و مجلس به دنبال هستند که 12 اقدام اساسی را در اصلاح بودجه سال 97 انجام دهند که این 12 مورد شامل اصلاح نظام هدفمندی یارانهها، اصلاح قیمت حاملهای انرژی، پیگیری سیاستهای حمایتی و کاهش فقر، مدیریت نرخ ارز و جلوگیری از شوکهای قیمتی، اصلاح معافیتهای مالیاتی و واگذاری طرحهای نیمه تمام در راستای تبصره 19 قانون بودجه سال 96 است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اصلاح نظام صندوق بازنشستگی، اصلاح طرح نظام سلامت، اصلاح نظام بانکی، ارائه خدمات عمومی دولت به شکل خرید خدمات عمومی به منظور افزایش بهره وری و صرفهجویی در هزینههای عمومی، اجرای بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد و شفاف سازی درآمد و هزینههای شرکت های دولتی به منظور ارتقاء مسئولیت پاسخگویی و استفاده کاراتر از منابع شرکتها را از دیگر موارد در اصلاح نظام بودجه در سال 97 عنوان کرد.
افزایش انضباط مالی و شفافسازی هزینه ها
وی با بیان اینکه کمیسیون برنامه و بودجه و دولت در بودجه 97 بنا بر دستور رئیس مجلس و تقاضای نمایندگان این ایرادات را رفع میکنند، افزود: گامهای روی به جلو در پیاده سازی نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد، اعمال حداکثر صرفه جویی و تعدیل هزینههای غیرضرور، افزایش انضباط مالی و شفافسازی هزینه ها از جمله ساماندهی ردیفهای متعدد ذیل و ساماندهی ردیفهای متفرقه از جمله درخواستهای مجلس از دولت بوده که دولت نیز بر اصلاح آن اصرار دارد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حجم قابل توجهی ردیفهای متفرقه در بودجه وجود دارد، ادامه داد: 20 درصد از بودجه کشور متفرقه بوده و شفاف نیست و درآمدهای اختصاصی حیاط خلوت بسیار از دستگاهها شده است که باید ساماندهی شود که مشخص شود این پولها در کجا هزینه میشود.
150 میلیارد دلار پول کشور در پروژههای نیمه تمام روی زمین مانده و هیچ اقدامی صورت نمیگیرد
جعفرزاده ایمن آبادی با بیان اینکه فاینانس که با این شرایط تحریم و سخت به دست می آید باید ساماندهی شود، یادآور شد: طرحها باید اولویت بندی شوند و طرحهای تملک داراییهای سرمایهای از طریق واگذاری طرحها و حذف طرحهای غیرضرور باید ساماندهی شود چرا که برخی طرحها آغاز شده که غیرکارشناسی بوده و باید از رده خارج شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه 150 میلیارد دلار پول کشور در پروژههای نیمه تمام روی زمین مانده و هیچ اقدامی صورت نمیگیرد، افزود: نظام درآمد-هزینه استانی هنوز شفاف نیست لذا باید در استانها تمرکززدایی شود و اختیارات بیشتری به آنها داده شود که بتوانند تصمیمگیر باشند.
وی با بیان اینکه در بودجه سال 97، 40 درصد از دستگاههای اجرایی کشور در راستای عملیاتی کردن بند (پ) ماده (7) قانون برنامه ششم توسعه باید بر اساس بودجه ریزی بر مبنای عملکرد بودجهشان ارائه شود، ادامه داد: تدوین لایحه بودجه سال97 باید بر مبنای بودجهریزی مبتنی بر عملکرد با رویکرد تعیین اهداف و اهداف هزینه واحد صورت گیرد چرا که یک بار اقدامی در بودجه صورت گرفته است و هر سال به همان بخش بودجه اختصاص می یابد و از نتیجه آن هیچ اطلاعی در دست نیست.
دستگاهها برخی اقداماتی انجام میدهند که در وظایف آنها تعیین نشده است
این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار داشت: باید بررسی شود که هزینههای صورت گرفته در این بخشها چه میزان پیشرفت داشته و اگر پیشرفتی وجود نداشته قطع شود.
جعفرزاده ایمن آبادی با بیان اینکه تدقیق اهداف، برنامهها، فعالیت ها و سنجههای عملکرد بر اساس مأموریتهای قانون و وظایف ذاتی دستگاههای اجرایی از اهداف دیگر بودجه ریزی بر مبنای عملکرد در سال 97 است، افزود: دستگاهها برخی اقداماتی انجام میدهند که در وظایف آنها تعیین نشده و در راستای سیاستهای توسعه ای و اقتصاد مقاومتی و احکام ششم توسعه نیست.
حذف ردیفهایی که به صورت مستمر در قوانین بودجه سنواتی درج میشوند
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اصلاحات لازم در دستور العمل بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد و همچنین تهیه و تدوین برنامه های آموزشی اعم از کلاس های آموزشی و حضوری و آموزش از طریق ویدئو کنفرانس از دیگر اهداف بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد در سال 97 است.
وی با بیان اینکه حذف ردیفهایی که به صورت مستمر در قوانین بودجه سنواتی درج میشوند از دیگر اهداف بودجهریزی در سال 97 است، یادآور شد: تقویت ردیف اصلی دستگاههای اجرایی همانند ردیفهایی که حقوق پرسنل قراردادی دستگاههای اجرایی را تأمین میکنند و ردیفهایی که از محل اعتبار آنها به موازات دستگاههای اجرایی ذیربط انجام می شود از دیگر اهداف بودجهریزی در سال97 است.
طرحهایی که سال خاتمه آنها در سال 97 است باید در اولویت نخست قرار گیرد
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی انتقال ردیفهای متفرقه درآمد – هزینه به ذیل ردیف اصلی دستگاه اجرایی، حذف ردیفهایی که به دلیل محدودیت منابع در چند سال اخیر هنگام اجرای بودجه امکان تخصیص برای آنها میسر نشده، پرهیز از ایجاد کردن ردیف متفرقه جدید و لحاظ کردن تکالیف مندرج در برنامه ششم توسعه را از دیگر اهداف بودجه سال97 عنوان کرد که برنامه ششم توسعه باید در دل بودجه این سال بگنجد.
جعفرزاده ایمن آبادی توجه به طرحهای مربوط به سفرهای مقام معظم رهبری و رئیس جمهور را از دیگر اهداف بودجهریزی سال 97 عنوان کرد و ادامه داد: بزرگان این کشور قولهایی دادهاند که رها شده است و باید در اولویت قرار گیرد لذا طرحهایی که سال خاتمه آنها در سال 97 است باید در اولویت نخست قرار گیرد تا به اتمام برسد، همچنین پروژههایی که پیشرفت فیزیکی آنها بالای 80 درصد بوده و طرحهای مربوط به بخش تحقیقات کشور که با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری برای بالا بردن سهم تحقیقات از تولیدات ناخالص داخلی از این طرحها استفاده میشود در سال 97 باید در اولویت قرار گیرد.
پیاده سازی نظام درآمد – هزینه استانی
این نماینده مردم در مجلس دهم توجه به طرحهای مربوط به بخش حمل و نقل ریلی را در سال 97 از اولویت ها، نخست عنوان کرد و اظهار داشت: حمل و نقل ریلی در کاهش هزینه حمل و نقل، کاهش تصادفات، کاهش استهلاک و حفظ ثروت ملی اثرگذار باشد.
وی با تأکید بر اینکه برای نخستین بار باید از استانها پیش از تهیه لایحه بودجه سال97 نظرخواهی شود، تصریح کرد: استانها باید نیازهای خود را پیش از تنظیم لایحه ارائه کنند، نه از زمانی که لایحه به استانها ارائه میشود ،اعتراضات فراوانی از سوی آنها مطرح شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ردیفهایی که ماهیت استانی دارند بدون شک باید به استانها اختصاص یابد، تصریح کرد: پیاده سازی نظام درآمد – هزینه استانی در راستای ایجاد انگیزه جهت افزایش درآمد و برگشت آن به استان عملیاتی شود و سیاست تشویقی اتخاذ شود که اگر درآمدی کسب شود به خود آنها اختصاص می یابد./
پایان پیام